סושיאל ישראל מתחייבת למחירים הכי זולים

יוטיוב- מורה נבוכים יוטיוב- מורה נבוכים

יוטיוב- מורה נבוכים

14 מרץ, 2019 by Leave your thoughts
יוטיוב – מורה נבוכים גוגל -יוטיוב קיים קשר הדוק בין יוטיוב לגוגל-יוטיוב שייכת לגוגל ולכן תכני וידאו שגוגל מוצאת רלוונטיים ומועילים עשויים למצוא את דרכם למיקום גבוה בתוצאות חיפוש. גם אם האתר המקורי (ככל שקיים) של יוצר הסרטון, לא נמצא במקום דומה. מהטעם הזה, הסימביוזה בין יוטיוב לגוגל  יכולה לשמש כקביים יעילים לייצר traffic” ” באתר/ דף נחיתה/ערוץ היוטיוב של יוצרי הסרטון ומשם הדרך לייצר ערך כלכלי  בעולם “האמיתי” מתקצרת משמעותית. מהם תכני וידאו רלוונטיים אליבא דה גוגל?
  • מדריך מקצועי- “כיצד לעשות?”
  • קליפ מוזיקלי נצפה
  • סקירת מוצרים לרבות חיווי דעה.
  • מתכונים, המצאות וחידושים, הגות ודעת ועוד.
קידום סרטונים ביוטיוב לייקים,תגובות ,שיתופים  וצפיות – מטבע הדברים ככל שהסרטון שלכם מייצר “באזז” כך גדלים סיכוייו להתברג גבוה ברשימת הפליילסיט של יוטיוב.  טריוויאלי , אבל לא פשוט לביצוע. קיימות שתי דרכי פעולה שיסייעו לסרטון (ולערוץ בכלל) להגיע ליעד המיוחל: קידום אורגני/ ממומן. קידום אורגני
  1. פרסום תדיר של תכנים- על מנת שערוץ היוטיוב שלכם יישאר רלוונטי הוא צריך להיות משופע בתכנים. יוטיוב מייחסת חשיבות לאורך התכנים  ובאופן כללי, תעדיף תכנים ארוכים יותר.  קיימות שתי סיבות עיקריות לתעדוף של התכנים הארוכים: מהותית , הנחת העבודה היא שלסרטון ארוך יש פוטנציאל גדול יותר להביא לכדי מיצוי את הרעיון הכללי שלו ובכך לתת ערך אמיתי לצופה. הסיבה השנייה היא כלכלית- מבחינת יוטיוב ככל שהסרטונים ארוכים יותר , כך הזמן אותו מבלה הצופה המזדמן מול האתר משמעותי יותר וכפועל יוצא הוא נחשף ליותר פרסומות.
  2. דרך פעולה פשוטה ויעילה שננקטת תכופות על ידי בעלי הערוץ/סרטון היא פנייה ישירה (ולעיתים נרגשת) לקהל הצופים- “אנא חוו דעתכם על התוכן ” “תסמנו לייק בבקשה” “תירשמו כעוקבים”. בעולם האינטראקטיבי שלנו הנגשת הקשר בין בעלי הסרטון לצופים תגדיל משמעותית את כמות התגובות בסרטון. שיח “מפרה” בין הצדדים על התכנים מגביר את תחושת הזהות של הצופה עם היוצר והערוץ . שימו לב, ביקורת (עניינית) היא לגיטימית ויש להתייחס אליה בכבוד ובכובד ראש. חשוב לזכור, פנייה ישירה אל הצופה שכוללת הנחיות צפייה בפרסומות המשולבות בסרטונים , אסורה ומהווה הפרה של חוזה ההתקשרות מול יוטיוב.
  3. מילות מפתח – מומלץ לעשות שימוש במילות מפתח מדויקות בשם הסרטון. בשנים האחרונות ירדה קרנן של מילות המפתח (בהקשרים של תגיות ובכותרת הסרטון). בתחילת הדרך יוטיוב עשתה בהן שימוש נרחב בכדי לאפיין ולקטלג את התכנים. כיום, יוטיוב מסוגלת “לצפות” בתכנים ולהבין בדיוק במה עוסק הסרטון. מהיכן נובעת ההמלצה להשתמש בהן ? מסיבות אחרות של נראות , בולטות ומיקוד של התוכן לעיני  הצופה .
  4. 4.      “שלח לחמך”- מומלץ להפיץ את הסרטון מיד עם פרסומו על מנת למקסם את ההתרחשויות סביבו. שיתוף בכל המדיות החברתיות הרלוונטיוות – פייסבוק/מיילים /אתרי אינטרנט יכול לעזור. הוסיפו בסוף הלינק קישור להרשמה לערוץ שלכם וקישורים לתכנים נוספים שיצרתם. מומלץ לראות ולהיראות גם בערוצי יוטיוב מקבילים/מתחרים . יצירת יחסי גומלין של שיתופים/הענקת לייקים/תגובות ואפילו הופעות אורח הדדיות  אל מול שחקנים נוספים באותה הנישה משתלמת. חשוב לזכור, לא מדובר בהכרח  “במשחק סכום אפס” כאשר הרווח של האחד מגיע בוודאות על חשבון השני. בסופו של דבר יוטיוב הוא פלטפורמה גדולה מספיק וחינמית בהקשר של הצופה המזדמן.
  5. תיצרו תכנים טובים-בסופו של דבר גם אם נבצע כלשונן את כל ההמלצות, קהל היעד לא יצפה בתכנים לא מעניינים, לא רלוונטיים  ו/או רדודים. חשוב להשכיל ולייצר עניין כבר בשניות הראשונות של הצפייה. יוטיוב מציע מגוון תכנים בלתי נדלה, התחרות גדולה אם לא נמגנט את הצופה כבר בפתיח הוא לא יישאר לצפות “בגרנד פינאלה” שהכנו, גרנדיוזית ככל שתהיה.
  6. כריס הביקור שלכם הוא השם של הסרטון והתמונה שבחרתם להציג בו. וממש כמו בחיים האמיתיים הופעה נאה ודיבור קולח – במילים אחרות רושם ראשוני הוא זה שפותח דלתות. אם תשכילו לייצר בידול, לסקרן ולקלוע בכל מה שקשור “ברושם הראשוני” של הסרטון שלכם , תגדילו (מן הסתם) את  החשיפה אליו. אבן שואבת נוספת של קהל יעד לסרטונים שלכם היא כמובן הרזומה  שצברתם. ככל, שאתם בעלי ערוץ שכולל סרטונים רבים יותר, מוצלחים יותר, מעניינים יותר בהתאמה גדלה החשיפה לתכנים נוספים מאותו בית מדרש.
קידום ממומן במקביל למאמצים כפי שפורטו בהקשר של קידום אורגני וכצעדים משלימים נהוג לעשות שימוש בקידום ממומן , שהוא חשוב ורלוונטי באותה מידה. הקידום הממומן כולל בתוכו מהלכים שיווקיים שכוללים קניית לייקים , צפיות , עוקבים ותגובות מיוטיוב. מעבר לתועלות הברורות שקיימות באחיזה חזקה ביוטיוב שכוללות בעיקר יחסי גומלין בין העולם הוירטואלי לזה שמתקיים מחוץ למרשתת (העולם “האמתי”) העשייה הכלכלית העיקרית ביוטיוב גלומה בפרסומות שמשתלבות בסרטונים. המטרה בקידום ממומן היא יצירת פלטפורמה וקרש קפיצה לסרטונים , על מנת לייצר אפקט של “כדור שלג” ובסופו של דבר לסחוף אל מעגל הצפייה, הלייקים והתגובות צופים “לגיטימיים”. צעדים שכוללים קניית לייקים/ צפיות ביוטיוב נעשים תדיר על ידי שחקנים גדולים ומשמעותיים בפלטפורמה : כרטיס הביקור שלנו, כפי שהוזכר בהקשר של קידום אורגני , מושפע (מאד) בין היתר ממסות של צפיות/תגובות /לייקים. לדוגמא : שיר חדש , שעם יציאתו מייצר כמויות אסטרונומיות של  תוצרי יוטיוב ייצר מיידית תחושה של חכמת ההמונים ובהנחה שהשיר טוב – ייווצר כדור שלג שיחצה את הקווים (המטושטשים יש לומר) בין התקשורת הווירטואלית למסורתית. הסברים מפורטים לרבות פירוט הסיכונים והתועלות שטומן בחובו הקידום הממומן פורטו בהרחבה במאמרים נוספים באתר זה. בהצלחה!
× כיצד נוכל לעזור?