סושיאל ישראל מתחייבת למחירים הכי זולים

איך מרוויחים כסף יוטיוב? איך מרוויחים כסף יוטיוב?

איך מרוויחים כסף יוטיוב?

14 מרץ, 2019 by Leave your thoughts
איך מרוויחים כסף מיוטיוב? מונטיזיציה- רתימת פעילותם של נכסים דיגיטליים לשם הפקת רווח כלכלי. הכנסה פאסיבית – תזרים מזומנים , שמתקבל על בסיס קבוע תוך כדי נקיטת מאמץ מינימאלי על ידי מקבל התזרים. אגדה אורבנית שכיחה מציגה את המשוואה : 1,000 צפיות ביוטיוב =1$-3$ כאשר התמורה משתנה בין הגרסאות . גוגל ויוטיוב הן חברות ענק, האינטרס המוליך אותן הוא עסקי ומקסום הרווח הוא מטרת העל שלהן. לא יעלה על הדעת, שחברות שזהו הד.נ.א. שלהן , “יתנדבו” לשלם ללא תמורה ברורה ומידית . הדרך לייצר כסף מיוטיוב היא כמובן שילוב פרסומות בתכנים, יוטיוב גוזרת 45% מהרווח והיתרה מגיעה לבעלי הסרטון. זהו המקור למשוואת התגמול השגויה, קיימת קורלציה בין התנועה באתר , לבין ההכנסות שהוא מייצר (מפרסום). הערכה גסה, מדברת על טווח שבין דולר לארבעה בגין כל 1,000 צפיות… קיימות מספר תועלות  לצד המפרסם בקיום קמפיין אינטרנטי ביוטיוב :
  • חשיפה ממוקדת לקהל יעד מפולח ורלוונטי-למשל,  שירותים ומוצרים שמכוונים לבני נוער יפורסמו בערוצים שהם קהל היעד שלהם.
  • שליטה בתקציב- ניתן להגדיר במדויק תקציב תקופתי (יומי/שבועי וכו) ולהפסיק/להגדיל אותו בהתאם לרצון המפרסם ולהתפתחויות בשטח.
  • המפרסם מחויב  בעבור חשיפות “איכותיות” בלבד.
  • לחיצה על הפרסומת תעביר לדף הבית או לאתר נחיתה של המפרסם.
איך זה עובד בפועל? תנאי סף – ערוץ יוטיוב בעל 1,000 עוקבים לפחות וצבירה של לפחות 4,000 שעות צפייה. באופן הזה, יוטיוב מפרידה בין השחקנים שגלום בהם פוטנציאל רווח לכל השאר. בכדי לעמוד בדרישות הסף (לא פשוט בשוק קטן יחסית כמו זה הישראלי) נדרש קידום אגרסיבי של הערוץ : מצד אחד העלאה תדירה של תכנים  רלוונטיים , איכותיים תוך כדי ניסיון לחדש (ולבדל) את עצמכם מאחרים ומצד שני נקיטת צעדים שיווקיים כגון רכישת לייקים ו/או רכישת צפייות לערוץ  היוטיוב או לסרטונים ספציפיים. כאשר המטרה היא לעודד מצטרפים חדשים ולהגביר את החשיפה אליכם. עמדתם בדרישות הסף? ברכותינו! יוטיוב תאפשר לכם להצטרף לתוכנית השותפים (https://support.google.com/youtube/answer/72851?hl=iw.). השלב הבא הוא פתיחת חשבון גוגל אדנס (google adsence) – מדובר ברשת פרסום בבעלות גוגל שמאפשרת מכירת שטחי פרסום לבעלי אתרים ובהקשר של יוטיוב – סרטונים. סוגי פרסומות : פרסומת skeepable – לאחר חמש שניות של צפייה, מופיעה אפשרות דילוג. המפרסם יחויב רק לאחר צפייה של מינימום שלושים שניות. פרסומת long non-skeepable – לא מאפשרת דילוג, המפרסם יחויב רק אם הצופה התמיד וצפה בכל הפרסומת. פחות אפקטיבית בשל חוסר הגמישות בעבור הצופה. פרסומת short non- skeepable – פרסומות קצרות שלא ניתן לדלג עליהן (עד 8 שניות) פרסומות באנר- נמצאות בצד הסרטון ולחיצה עליהן / עצם הופעתן יזכו את בעל הסרטון בתגמול (בהתאם להסדר מול המפרסם) פרסומות overlay –מופיעות על הסרטון עצמו, תשלום יתבצע אם הצופה פותח אותה וצופה בכולה. בכל מקרה- לחיצה שווה כסף ובמידה והתבצעה רכישה דרך ה”ליד” התגמול לבעל הסרטון עולה. חשוב לדעת כחלק מתוכנית השותפים אסור לפנות לצופים ולתת להם “דגשים” לצפייה (למשל לצפות עד הסוף בפרסומות). שימוש במוזיקה בסרטון עשויה לצרף שותף נוסף “לחגיגת הרווחים” – בעלי הזכויות על המוזיקה, נדרש להכניס גם את הפרמטר הזה למפת השיקולים. במידה ורוצים להימנע מתשלום על המוזיקה, ניתן להשתמש בכזו שאין עליה זכויות יוצרים (יוטיוב מחזיקה מאגר לרשות המשתמשים ). זכויות יוצרים על תכנים  – אלגוריתמים של יוטיוב יזהו חומרים לא מקורים ויתנו לבעלים החוקי את התגמולים בגין הפרסומות ואת הזכות להוריד את הסרטון מהרשת. בהצלחה!
× כיצד נוכל לעזור?