סושיאל ישראל מתחייבת למחירים הכי זולים

ההתפתחות של המדיה החברתית ההתפתחות של המדיה החברתית

ההתפתחות של המדיה החברתית

10 יולי, 2017 by Leave your thoughts

ההתחלה של המדיה החברתית היא בכלל באינטרנט, רשתות הליבה הראשונות, שיצרו את הבסיס לרשת האינטרנט חוברו בשנת 1969 על ידי הסוכנות לפרויקטי מחקר מתקדמים במשרד ההגנה של ארצות הברית, הסוכנות בחנה אפשרויות שונות לניהול הרשת, בדגש מיוחד על שרידות הרשת.

ב־1 בינואר 1983, הוחלפה התשתית של ARPANet, שהייתה מבוססת עד אז על NCP לחבילת הפרוטוקולים TCP/IP, שנולדה בעקבות מאמצי המחקר.

זוהי למעשה הנקודה שבה הפך האינטרנט להיות דומה לרשת המוכרת לנו כיום – מבחינת התשתית הלוגית, רשתות חברתיות מוקדמות ברשת האינטרנט היו בצורה של קהילות מקוונות כלליות והן עודדו יצירת שיח באמצעות צ’אט ודואר אלקטרוני, ושיתוף מידע אישי ורעיונות דרך דפי אינטרנט אישיים.

בשנות ה-90 המאוחרות, פרופיל משתמש הפך למאפיין מרכזי של אתרי רשתות חברתיות, ואפשר מציאת “חברים” בעלי תחומי עניין משותפים.

כך הושקו האתרים מייספייס ב-2003, ופייסבוק ב-2004 שהפכה בהמשך לאתר הרשת החברתית הגדול בעולם.מארק צוקרברג ופייסבוק שינו  את חיי כולנו, ההשפעה של הרשת החברתית הזאת הגיעה למליארדי אנשים בכל העולם, מרעיון שהתחיל בתור רשת חברתית לאוניברסיטה, הפך פייסבוק לרשת החברתית הגדולה בעולם.

פייסבוק יצירה דרך לתקשר עם כל אדם גם בצד השני של כדור הארץ והכל דרך המחשב, מה שהפך את השימוש בו לכלל עולמי.

פייסבוק יצירה דרך מושלמת לעסקים לפרסם בה את המוצרים והשירותים שלהם, כפתור הלייק האוהב על כולנו, הפך להיות מטרה שאנשים פרטיים ועסקים רוצים להשיג, כי ככה זה ככל שיש לעסק יותר לייקים, שיתופים ותגובות על הפוסט ככה הרושם הראשוני שנתפס אצלנו הוא חיובי ואמין יותר.

במהלך השנים נוספו לזירה המקוונת רשתות חברתיות נוספות כמו יוטיוב ואינסטגרם שגם בהם יש את האפשרות לעשות לייקים, לשתף ולהגיב, רק בסגנון שונה, התוכן בפייסבוק יכול להגיע אלייך בכתב, תמונה או סרטו ועל כולם אפשר להגיב לעשות לייקים ושיתופים, ביוטיוב ניתן רק לשתף סרטון ובאינסטגרם ניתן להעלות תמונות וסרטונים.

בכל אחת מהרשתות החברתיות האלו יש את האפשרות לשתף פוסטים מרשת אחת לאחרת, יוטיוב לפייסבוק, ופייסבוק ואינסטגרם, ועל כולם אפשר לעשות לייקים, להוסיף תגובות ושיתופים, וזה היפה ברשת החברתית לגולשים יש תמיד את האפשרות לקחת חלק בתוך הנעשה באתר, עם זה בצורת לייקים, תגובות או שיתופים, וכך הגולש לא נישאר משועמם כי הוא כל הזמן נחשף לתוכן חדש, כך נוצר :תוכן ויראלי, לרוב לתוכן כזה יהיה מספר עצום של לייקים, תגובות ושיתופים וכך הוא מופץ בכל רחבי הרשת, לדוגמא Charlie bit my finger – again

סרטון של שני ילדים שאחד נושך בו את האבצע של השני שזכה ל- 800 מיליון צפיות ביוטיוב וליותר ממיליון לייקים.

 

× כיצד נוכל לעזור?